Beleg in aandelen social media bij Trend Invest

Beleggen in Social Media

Startdatum:
Bijgewerkt tot en met: 12 juli 2024
Rendement 1JR
19,8 % *

TREND - Overzicht

Gewicht Aandelen Val Koers ?
  Social Media 1 MND 1 JR
17,2% Alphabet Inc USD 185,07
5,66 %
48,60 %
4,6% Bumble Inc USD 9,39
-12,65 %
-52,98 %
6,6% Hello Group Inc ADR USD 6,85
16,30 %
-30,52 %
6,6% JOYY Inc USD 34,68
21,81 %
-0,94 %
5,6% Match Group Inc. USD 32,28
2,14 %
-32,21 %
15,0% Meta Platforms Inc USD 498,87
-1,04 %
59,17 %
6,7% Pinterest Inc USD 41,29
-4,49 %
44,22 %
6,0% Reddit Inc USD 73,85
0,00 %
0,00 %
7,0% Snap Inc USD 16,18
3,65 %
19,76 %
13,9% Tencent Holdings Ltd USD 50,45
4,54 %
11,20 %
5,5% Weibo Corp USD 8,50
1,19 %
-35,28 %
5,2% Yelp Inc USD 35,95
-2,02 %
-6,01 %
Alphabet Inc

"Amerikaans internetbedrijf, moederbedrijf van Google, onder meer zoekmachine gerelateerd aan online advertenties"

Bumble Inc

Amerikaans bedrijf dat zich bezighoudt met sociale netwerken en 'dating'

Hello Group Inc ADR

Social Media

JOYY Inc

Chinees platform voor sociale media met o.a. live-stream sport- en spelshows

Match Group Inc.

Aanbieder van dating-platforms en apps zoals Tinder en Match

Meta Platforms Inc

Social Media

Pinterest Inc

Digitaal platform voor visuele inspiratie

"Amerikaans bedrijf achter oa Snapchat, ontwikkelt applicaties waarmee gebruikers foto's, tekeningen, tekst en video's kunnen verzenden en ontvangen."

Chinees internetbedrijf dat onder meer online games aanbiedt

Onderneming die wel de Chinese variant van Twitter wordt genoemd

Yelp Inc

Amerikaans bedrijf dat onder meer reviews van lokale bedrijven verzamelt en aan zijn gebruikers toont

In deze pdf vindt u informatie over de samenstelling, de beleggingsaanbevelingen, de Trend Update en de geschiktheid van de Trend Social Media voor de belegger.


Belangrijke informatie

De Trend Social Media bestaat 100% uit aandelen en is dus een offensieve belegging. De koers van aandelen kan zowel omhoog als omlaag flink fluctueren. Een belegging in deze Trend is daarom niet geschikt voor beleggers die weinig tot geen risico willen lopen, zoals defensieve en neutrale beleggers en/of voor beleggers die financieel afhankelijk zijn van het vermogen waarmee zij beleggen, bijvoorbeeld voor pensioen, inkomen of aflossing van een lening.


* 1-jaars rendement van de Trend
Het rendement van de Trend is berekend over het afgelopen jaar op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend.

** Zie de grafiek:

  • De blauwe lijn vertegenwoordigt vanaf de startdatum van de Trend de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend overeenkomstig het gewicht welke zij vertegenwoordigen.
  • De grijze lijn vertegenwoordigt een simulatie van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend overeenkomstig het gewicht welke zij vertegenwoordigen tot aan de startdatum van de Trend. De weergegeven rendementen betreffen fictieve, in het verleden behaalde resultaten.
  • De groene lijn vertegenwoordigt de rendementsontwikkeling van de MSCI World Index.Overige meldingen inzake het 1-jaarsrendement en de rendementen in de grafiek

Simulatieperiode - Tot en met de startdatum van de Trend is de rendementsontwikkeling gebaseerd op één selectie van aandelen, welke op het moment van de start van de Trend door Trend Invest  zijn geselecteerd. Tijdens de simulatieperiode is de selectie van aandelen niet gewijzigd. Ieder kwartaal is een gesimuleerde Trend Update uitgevoerd. Het gewicht van de aandelen is hierbij ieder keer teruggezet naar het bij de start van de Trend berekende gewicht binnen de Trend. Indien een aandeel tijdens een gesimuleerde Trend Update nog niet bestond, is het gewicht als cash aangehouden tot de dag van de beursnotering van het betreffende aandeel.  Hierbij is tevens rekening gehouden met bijvoorbeeld dividend-uitkeringen en aandelen-splitsingen.

Werkelijke periode - Vanaf de startdatum van de Trend is de rendementsontwikkeling gebaseerd op (1) aandelen, welke op het moment van de start van de Trend door Trend Invest zijn geselecteerd en (2) aandelen die op grond van een Trend Update zijn geselecteerd. De selectie van de aandelen is tijdens het bestaan van een Trend continu aan wijziging onderhevig. Tijdens een daadwerkelijk uitgevoerde Trend Update worden meer corporate actions, zoals overnames, nieuwe beursnoteringen en wijziging van het bedrijfsprofiel meegenomen dan tijdens een gesimuleerde Trend Update.
 
In het verleden behaalde rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen bruto-resultaten. Deze rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,25% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9% over de waarde van de order.

Laatste update

Koersrendement: rendement waarbij geen rekening wordt gehouden met eventuele dividenduitkeringen.