Kansrijk: beleggen in beursgenoteerde biotechbedrijven

De biotechsector heeft de afgelopen 2 jaar opnieuw grote ontwikkelingen doorgemaakt. In dit artikel bespreken we enkele van de belangrijkste ontwikkelingen binnen deze sector en werpen we een blik op de vooruitzichten tot 2030. Ook bespreken we hoe beleggers kunnen profiteren van deze ontwikkelingen.

Belangrijkste ontwikkelingen in de biotechsector

COVID-19 behandelingen

De biotechsector heeft sinds het begin van de Corona pandemie grote vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van behandelingen voor COVID-19. Er zijn verschillende geneesmiddelen ontwikkeld die de symptomen van COVID-19 kunnen verminderen en de hersteltijd kunnen verkorten. Daarnaast zijn er ook antilichaamtherapieën ontwikkeld die kunnen worden gebruikt ter preventie of behandeling van COVID-19. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot een verhoogde urgentie en investeringen in de biotechsector en hebben de potentie om niet alleen COVID-19 te behandelen, maar ook andere virale infecties in de toekomst.

AI in de gezondheidszorg

Kunstmatige intelligentie (AI) blijft een belangrijke rol spelen in de biotechsector, met name in de gezondheidszorg. AI kan worden gebruikt voor het analyseren van grote hoeveelheden medische gegevens en het identificeren van nieuwe therapieën en medicijnen. Daarnaast kan het ook worden gebruikt voor het voorspellen van patiëntuitkomsten en het personaliseren van behandelingen op basis van individuele kenmerken en genetische informatie. De toepassing van AI in de gezondheidszorg zal naar verwachting blijven groeien en de ontwikkeling van nieuwe behandelingen versnellen.

Gentherapieën

De ontwikkeling van gentherapieën blijft een belangrijke ontwikkeling binnen de biotechsector. Deze therapieën zijn gericht op het behandelen van ziekten door de genetische oorzaken ervan aan te pakken. Er zijn al verschillende gentherapieën op de markt voor de behandeling van zeldzame ziekten, zoals spinale musculaire atrofie. De verwachting is dat er in de toekomst steeds meer gentherapieën ontwikkeld zullen worden voor een breed scala aan aandoeningen, waardoor de behandeling van ziekten revolutionair zal veranderen.

Nieuwe technologieën

Nieuwe technologieën, zoals CRISPR-Cas, bieden enorme mogelijkheden voor de biotechsector. Met CRISPR-Cas kunnen wetenschappers DNA nauwkeurig en efficiënt bewerken. Dit biedt enorme kansen voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en therapieën.

Cellulaire therapieën

Een andere belangrijke ontwikkeling binnen de biotechsector is de ontwikkeling van cellulaire therapieën. Deze therapieën zijn gericht op het behandelen van ziekten door het manipuleren van cellen in het lichaam. Er zijn al verschillende cellulaire therapieën ontwikkeld voor de behandeling van kanker, zoals CAR-T-celtherapie. De verwachting is dat er in de toekomst steeds meer cellulaire therapieën ontwikkeld zullen worden voor andere aandoeningen, zoals auto-immuunziekten.

Vooruitzichten voor de biotechsector tot 2025 en 2030

De vooruitzichten voor de biotechsector zijn veelbelovend. Naar verwachting zal de sector blijven groeien, mede door de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en therapieën. Een rapport van onderzoeksbureau McKinsey voorspelt dat de biotechsector tegen 2025 een waarde zal hebben van $2,5 biljoen (2.500 miljard). En volgens een rapport van het Amerikaanse onderzoeksbureau ResearchAndMarkets zal de wereldwijde biotechmarkt naar verwachting tot 2030 groeien met een gemiddeld jaarlijks groeipercentage van 13,9%. De omvang van de mondiale biotechmarkt zal in 2030 dan bijna $3,9 biljoen ($3.900 miljard) zijn.

Kansen voor beleggers

Beleggen in biotechbedrijven biedt goede kansen voor beleggers die willen profiteren van de groeiende vraag naar biotechproducten. Er zijn verschillende manieren waarop beleggers kunnen investeren in de biotechsector. Bijvoorbeeld door te beleggen in beursgenoteerde biotechbedrijven Beleggen in beursgenoteerde biotechbedrijven is dan een directe manier om te profiteren van de groeiende vraag naar biotechproducten. Er zijn verschillende grote biotechbedrijven actief op de beurs, waaronder Biogen, Amgen en Regeneron Pharmaceuticals, en ook kleinere, meer gespecialiseerde, zoals CRISPR Therapeutics.

Trend Invest

Beleggers kunnen natuurlijk ook kiezen voor Trend Invest. Met Trend Invest kan belegd worden in een gespreid mandje aandelen van de belangrijkste beurgenoteerde biotech aandelen. Ga voor meer informatie naar www.trendinvest.nl.*

 

* Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op www.trendinvest.nl. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.