

Pokémon GO, teller boven $1 miljard
Vorig jaar juli brak de mondiale hype rond smartphonegame Pokémon Go uit. Meer dan 130 miljoen mensen over de hele wereld trokken er na de lancering op 6 juli op uit om in de echte wereld figuren uit de game virtueel te ‘vangen’. Het was heel vermakelijk om regelmatig groepen gamers in de stad te zien opduiken. Bovendien regende het records voor deze game.
Zo werd onder meer nog nooit in zo’n korte tijd, circa 7 maanden de grens van $1 miljard aan inkomsten geslecht. De hype is inmiddels over zijn hoogtepunt, maar dat betekent niet dat de game niet meer gespeeld wordt. Nog steeds levert de game geld op voor Nintendo. En er zijn geruchten dat Nintendo binnenkort met een bijzondere update van Pokémon Go komt. Startsein voor een nieuwe rage?
Kaskrakers
Niet alleen Nintendo brengt kaskrakers uit, dat geldt ook bedrijven als het Amerikaanse Electronic Arts, dat onder meer het digitale voetbalspel FIFA uitbrengt. Of Activision Blizzard, ook Amerikaans, dat naast andere games de kaskraker Call of Duty uitbracht.
Lucratiever dan geldmachine Apple
Het bijzondere aan de bedrijven uit deze sector is dat ze een uniek verdienmodel hebben. Uiteraard wordt er flink geïnvesteerd in het ontwerp van de games. Want hoe mooier, spannender en vernieuwender ze zijn, hoe meer gamers je trekt. Als een spel eenmaal is uitgebracht, kun je bij wijze met een druk op de knop een spel vermenigvuldigen en bij je klanten krijgen. Niet voor niets hebben veel van deze ondernemingen marges die beter zijn dan van de erkende geldmachine Apple.
Forse koersstijgingen*
Het geld stroomt dus binnen bij de online gaming-bedrijven. De meeste beursgenoteerde online gaming-bedrijven vinden we in de VS en Japan. Beleggers zien het enorme potentieel van deze bedrijven. Al jaren presteren de aandelen van de bedrijven uit de gaming-sector dan ook prima. Ook de afgelopen 12 maanden stijgen de aandelen van de bedrijven uit deze sector over een breed front. Zo boekt het al genoemde Nintendo een koerswinst van ruim 51% over de recente 12 maanden. Electronic Arts, komt tot een rendement van ruim 55%. En Activision Blizzard boekt over die 12 maanden een rendement van ruim 50%.
Groei: 20%
Bovendien blijven de verwachtingen voor deze bijzondere sector prima.(I) Onderzoeksbureau Infiniti Research verwacht de komende jaren een jaarlijkse groei van 12% voor de sector. De games voor smartphones gaan zelfs nog harder, met een gemiddelde groei van 20% jaarlijks. Die combinatie, voortdurend hoge groei en mooie winstmarges, is voor beleggers natuurlijk heel interessant.
Beleggers die willen inspelen op deze groeisector, kunnen dat doen met de Trend Online Gaming van Trend Invest. Deze Trend bestaat uit 15 online gaming aandelen, waaronder Nintendo.
Heeft u al een rekening bij Trend Invest, dan kunt u de Trend Online Gaming hier eenvoudig aankopen. Bent u nog geen klant, open dan eerst hier een rekening. En hier leest u hoe Trend Invest werkt
*Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.
(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.