Actueel: veel belangstelling voor 3 Trends

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de belangstelling van beleggers voor een drietal actuele Trends behoorlijk is toegenomen; Medische Apparaten, Biotech en Online Gaming.

Medische Apparaten

De coronacrisis zal er ongetwijfeld voor zorgen dat er vanuit een heel nieuw perspectief naar het zorgstelsel zal worden gekeken. De groei voor de sector medische apparaten werd voor de coronacrisis getaxeerd op 5,3% per jaar (BCC Research). Verwachtingen waarin het effect van de corona-crisis al zijn verwerkt zijn op dit moment nog niet beschikbaar.


Biotech

Het belang van de biotechsector is in de afgelopen tijd maar weer eens duidelijk geworden. Ook hier zien we een opmerkelijke toename van de interesse van beleggers. Voor de uitbraak van de corona-pandemie verwachtte onderzoeksbureau Grand View Research al een groei voor deze sector van 7,4% per jaar tot 2025.

Online Gaming

De 3e Trend die volop in de belangstelling staat van beleggers is Online Gaming. Die toegenomen belangstelling zien we ook terug in de koersvorming over de afgelopen periode. Grand View Research verwacht een groei van 8,6% per jaar voor deze sector tot 2025. En ook deze verwachting dateert van voor de coronacrisis.